Kunstgreep kiest voor een kleinschalige vorm, dus dichtbij het publiek, met een afwisseling van theaterscènes, monologen, liederen en muziek.
Kunstgreep wil met deze productie een kans bieden aan mensen die in de schuldsanering zitten, om mee te doen met de voorstelling. Dat kan zowel óp het toneel als daarachter. Op het toneel kunnen zij hun verhaal aan het publiek vertellen, in de voorstelling, samen met de professionele zangers en acteurs.
Kunstgreep werft de niet professionele aspirant-deelnemers via een laagdrempelige workshop. De workshop is een verlengstuk van andere trainingen, maar onderscheidt zich door een fysieke en theatrale aanpak. We geven de workshop met een aantal begeleiders, zodat iedere deelnemer veel aandacht krijgt. Het is voor iedereen die dit leuk en zinnig vindt en het kost niets. In de eerste, verkennende fase werken we met theateroefeningen, eenvoudig en leuk, maar wel zo uitdagend dat je er weer zelfvertrouwen van krijgt. Dat kan helpen bij een sollicitatie of een lastig gesprek.
Ook in het publiek gaan we veel mensen met ervaring in de schuldsanering binnen halen. Om dit mogelijk te maken moet de toegang voor hen laagdrempelig zijn en dat betekent voor deze toeschouwers een gratis kaartje. Hierbij zullen we in Amsterdam samenwerken met de gemeente,met Doras in Amsterdam Noord en De Regenboog Groep. Dit levert een divers en interessant publiek op.
We gaan zeker vantevoren in gesprek met medewerkers van incassobureaus. Met maatschappelijk werkers en gemeenteambtenaren. De Balie gaf opdracht voor een film, daarin werd een vrouw geïnterviewd die hard werkt maar niet kan rondkomen. Verder is ze sociaal zeer actief en betrokken bij de vakbond. Deze film was een grote schok voor de ambtenaren, ze hadden geen idee…!
Zo komt de maatschappelijke discussie op gang. Verder denken we dat dit onderwerp de aandacht van de media zal trekken en die gaan we actief opzoeken, door middel van interviews, optredens in talkshows en door de sociale media te gebruiken.
Op dit moment lopen er subsidieaanvragen voor de productie In de wacht.